In Temporis Polska Sp. z o.o.

Technolog żywności

Od: In Temporis Polska Sp. z o.o.
Miejsce pracy: Bielsko-Biała

Rodzaj pracy: Pełny etat

Rodzaj umowy: Na okres próbny

Ilość wakatów: 1

Minimalne doświadczenie: 2 lata

Wykształcenie: Wyższe magisterskie

Branża: Praca Praca na produkcji

IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Zapewniamy naszym Klientom partnerską współpracę opartą na jasnych zasadach. Doświadczony i wyspecjalizowany zespół, cechuje przyjazne i profesjonalne podejście do pracowników. In Temporis Polska Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.

Aktualnie, dla naszego Klienta, reprezentującego branże produkcyjną, poszukujemy kandydata na stanowisko:

Technolog żywności

Zakres obowiązków:

  • Koordynacja rozwoju i prac wdrożeniowych nowych wyrobów, surowców i technologii.
  • Nadzór, kontrola i analiza parametrów procesów technologicznych istniejących i nowych produktów na każdym etapie produkcji oraz jakości produktów finalnych.
  • Tworzenie i projektowanie pomysłów na nowe wyroby.
  • Współpraca z wszystkimi działami uczestniczącymi w procesie produkcji.
  • Współpraca z Działem ds. Zakupów w ramach pozyskiwania produktów i komponentów do produkcji.
  • Koordynacja procesów technologicznych produkcji we współpracy z Działem Jakości.
  • Współpraca z Działami Marketingu i Sprzedaży w zakresie pozyskiwania informacji o ocenie produktów przez rynek oraz informacji o oczekiwaniach klientów związanych z wdrażaniem nowych produktów.
  • Projektowanie, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej, (receptury, specyfikacje surowców / wyrobów gotowych, instrukcje).
  • Analiza i rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych.
  • Szkolenie pracowników z zakresu technologii produkcji.

 

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe, kierunkowe (technologia żywności lub pokrewne).
  • Doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w okresie ostatnich 2 lat w firmach przetworów mięsnych.
  • Doskonała znajomość etapów procesu produkcyjnego.
  • Doświadczenie w tworzeniu nowych produktów.
  • Znajomość specyfiki technologii procesów krótko i wielkoseryjnych.
  • Umiejętności efektywnej kalkulacji opłacalności procesu produkcyjnego z zachowaniem przyjętych norm jakościowych.
  • Znajomość międzynarodowych normy bezpieczeństwa żywności, a także krajowego i europejskiego prawa żywnościowego.
  • Bardzo dobra znajomość branży i kierunków jej rozwoju, w tym tendencji światowych.
  • Umiejętność współpracy w ramach zadań interdyscyplinarnych (praca nad produktem z udziałem różnorodnych komórek organizacyjnych).
  • Ciekawość w poznawaniu nowości, zainteresowanie i otwartość na zachodzące zmiany w branży.
  • Umiejętność samokształcenia i ciągłego doskonalenia zawodowego.
  • Kreatywność, odpowiedzialność oraz zorientowanie na jakość.
  • Gotowość do pracy w systemie zmianowym.

Nasz Klient oferuje:

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
  • Możliwość podnoszenia kwalifikacji.
  • Stabilne warunki pracy - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
  • Atrakcyjne warunki finansowe, adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności.
  • Prywatną opiekę medyczną i pakiet pozapłacowych benefitów.

 

Prosimy o aplikowanie poprzez przycisk znajdujący się po prawej stronie ogłoszenia.

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi