Makarony Polskie S.A.

Makarony Polskie S.A.

Warszawa, Mazowieckie

Prezentacja firmy

Branża / kategoria:
Przemysł spożywczy
Liczba pracowników:
400
Strona internetowa:
http://www.makarony.pl

Prezentacja firmy

Makarony Polskie S.A. to jeden z największych i dynamicznie rozwijających się producentów makaronu w Polsce z bogatymi tradycjami i długoletnim doświadczeniem. Siedziba spółki znajduje się w Rzeszowie. Firma posiada dwa zakłady produkcyjne w Rzeszowie i w Płocku.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów Makarony Polskie S.A. oferują szeroką gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych produkowanych w wielu różnorodnych formach: świderki, kolanka, nitki, muszelki, spaghetti, pióra, itp. Do ich produkcji używane są najwyższej jakości surowce pochodzące z przemian wyselekcjonowanych pszenic durum oraz pszenic zwyczajnych.

Makarony Polskie S.A. oferują w swoim portfolio makarony skierowane do różnych grup konsumentów. Dla klientów szukających produktów o wysokiej jakości gwarantujących przygotowanie udanego posiłku, ale również innowacyjności pozwalającej na urozmaicenie i nowe eksperymenty w kuchni – oferowany jest makaron Sorenti. Do konsumentów o tradycyjnych polskich gustach preferujących makaron miękki o stabilnej i powtarzalnej jakości, skierowany jest Makaron Staropolski, dostępny również, jako makaron jajeczny. Makrony Polskie S.A. oferują także makarony w segmencie ekonomicznym dla grupy odbiorców, dla których głównym kryterium zakupowym jest niska cena produktu (Solare).

Działalność Spółki obejmuje również usługową produkcję makaronu na zlecenie sieci handlowych oraz hipermarketów. Odbiorcami naszych produktów są: TESCO, CARREFOUR, AUCHAN, KAUFLAND, E.LECLERC, BIEDRONKA (JERONIMO MARTINS), PLUS DISCOUNT, CHATA POLSKA, POLOMARKET, INTERMARCHE, EKO-HOLDING.

Proces wytwarzania prowadzony jest w oparciu o cztery nowoczesne linie produkcyjne (trzy do form krótkich i jedna do form długich – spaghetti) włoskich firm PAVAN i ANSELMO. Nowoczesna technologia THT pozwala uzyskać wysokie temperatury suszenia, co daje gwarancję bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej makaronu oraz umożliwia wydłużenie terminów przydatności do spożycia.

W trosce o najwyższą jakość i walory smakowe produktów makaronowych oferowanych przez Makarony Polskie S.A. zarówno surowce jak i wyroby gotowe są szczegółowo badane w zakładowym laboratorium. Proces produkcyjny przebiega z wymogami Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO i HACCP, a nad jego poszczególnymi etapami czuwa Dział Kontroli Jakości.