Dziękujemy za korzystanie z infoPraca.pl. Data wydruku 29/07/2021.

Starszy Specjalista ds. Rozwoju Technologii Przetwórstwa Grzybów i Warzyw

Grodzisk Wielkopolski, wielkopolskie

Ceres |Selected people in food & agri|

Opis stanowiska pracy

Nasz Klient to wiodąca firma działająca w branży przetwórstwa grzybów i warzyw, obecna na polskim i zagranicznym rynku od 1992 roku. Firma zatrudnia ponad 300 osób. Oferta handlowa to szeroki asortyment wysokiej klasy świeżych pieczarek do przetwórstwa oraz przetworzonych pieczarek i innych warzyw z całego świata. Firma posiada kilka zakładów produkcyjnych na terenie Polski, zajmujących się produkcją okrywy oraz podłoża do produkcji pieczarek, a także przetwórstwem grzybów i warzyw. Firma oferuje produkty pod dobrze rozpoznawalną marką własną jak i pod markami sieci handlowych.

W związku z dalszym rozwojem i checią ciągłego podnoszenia jakości oferowanych produktów aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Starszy Specjalista ds. Rozwoju Technologii Przetwórstwa Grzybów i Warzyw do zakładu przetwórstwa spożywczego w Grodzisku Wielkopolskim.

 

Rola

Usprawnianie obecnych oraz poszukiwanie i wdrażanie nowych technologii i procesów przetwórstwa pieczarek i warzyw.

  • Ekspertyza w zakresie wymagań prawnych związanych z produkcją żywności i procesami przetwórczymi m.in. dla warzyw, grzybów, opakowań.
  • Odpowiedzialność za całość procesu produkcji od strony technologicznej.
  • Ocena surowca i jego parametrów. Maksymalne wykorzystanie wartości grzybów oraz zapewnienie bezpieczeństwa i jakości użycia pozostałych surowców. Ocena wyrobu gotowego.
  • Bieżąca ocena cech fizyko-chemicznych surowca pochodzenia naturalnego pod kątem wprowadzania szybkich zmian w celu zapewnienia ciągłości procesu i elastyczności produkcji.
  • Reagowanie na sytuacje „awaryjne” w procesie, wprowadzanie szybkich zmian dot. utrzymania procesu, nadzór nad zmianami pod kątem utrzymania pożądanej jakości i bezpieczeństwa produktu.
  • Optymalizacja wszystkich procesów poprzez bieżącą analizę parametrów np. temperatura, ciśnienie, czas procesu, zużycie mediów itp.
  • Wdrażanie nowych receptur do produkcji – przełożenie skali laboratoryjnej na produkcyjną, prowadzenie i nadzór nad pierwszymi 3-5 partiami nowego indeksu. Zbieranie i analiza danych z nowych produkcji, a następnie wprowadzanie usprawnień.
  • Podejmowanie działań naprawczych w przypadku wystąpienia niezgodności audytowych i procesowych.
  • Budowanie oraz sprawne wykorzystywanie narzędzi informatycznych do realizacji projektów służących wzrostowi efektywności organizacji (uczestnictwo we wdrożeniu systemu ERP).

Wymagania

Profil

Przedsiębiorczy, odpowiedzialny i podejmujący inicjatywę technolog przetwórstwa żywności.

Wymagania

  • Wykształcenie wyższe kierunkowe: Zarządzanie Produkcją, Technologia Żywności itp.
  • Min. 5-letnie doświadczenie kierownicze w obszarze produkcyjnym / technologicznym.
  • Dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie.
  • Znajomość wymagań i regulacji dotyczących bezpiecznej produkcji żywności.
  • Znajomość maszyn używanych w przemyśle przetwórstwa spożywczego.
  • Prawo jazdy kat B.

 

Kompetencje

  • Konsekwencja i zdyscyplinowanie w pracy własnej oraz umiejętność przełożenia tych wartości na pracę podległego zespołu.
  • Potencjał przywódczy oraz wysoko rozwinięte umiejętności interpersonalne i organizacyjne.
  • Analityczne nastawienie i umiejętność znajdowania skutecznych rozwiązań systemowych i służących wzrostowi kultury pracy.
  • Myślenie strategiczne, samodzielność w podejmowaniu istotnych decyzji.

 

Miejsce pracy

Grodzisk Wielkopolski.

 

Oferta

Nasz klient oferuje ciekawą i pełną wyzwań pracę o dużym poziomie niezależności i rzeczywistego wpływu na biznes w dużej i ambitnej firmie, znanej i cenionej również na rynku międzynarodowym. Firma jest napędzana innowacyjnością i najwyższą jakością produkcji poprzez inwestycje w najbardziej wydajne rozwiązania produkcyjne. Otrzymasz możliwość pracy w nowoczesnym środowisku produkcyjnym w firmie z rozpoznawalną i cenioną marką na rynku. Stanowisko zapewnia miejsce na osobistą inicjatywę w zakresie rozwijania pomysłów dla rozwoju zakładu produkcyjnego. Nasz klient oferuje atrakcyjny pakiet wynagrodzeń z wieloma dodatkami (m.in. premia kwartalna, ubezpieczenie medyczne, szkolenia personalne, zakup produktów firmy w atrakcyjnych cenach).

 

Aplikacja

Nasz klient zlecił rekrutację i selekcję na stanowisko Starszy Specjalista ds. Rozwoju Technologii Przetwórstwa Grzybów i Warzyw wyłącznie firmie CeresRecruitment Polska. Więcej informacji odnośnie firmy oraz możliwość złożenia aplikacji znajdziesz na www.ceresrecruitment.pl. Zapraszamy również do kontaktu z Krzysztofem Ślęzakiem pod nr (+48 602) 135 640.

 

CeresRecruitment to firma specjalizująca się w rekrutacji i selekcji kandydatów na stanowiska w branży rolno-spożywczej, ukierunkowana na inżynierów i magistrów. CeresRecruitment posiada biura w Holandii, Niemczech, Belgii i Polsce. Obszary rynku firmy to: Technologia i Przetwórstwo Żywności, Przemysł Spożywczy, Rolnictwo, Sprzedaż detaliczna i hurtowa, FMCG, Doradztwo Techniczne i Handlowe. Ceres specjalizuje się w wyszukiwaniu pracowników na stanowiska: Dyrektor Generalny, Dyrektor Wykonawczy, Dyrektor Finansowy, Dyrektor Operacyjny, Kierownik Sprzedaży i Marketingu, Dyrektor Exportu, Kierownik HR (HRM), Kierownik Produkcji, Kierownik Projektu, Specjalista ds. Zapewnienia / Kontroli Jakości (QA / QESH), Specjalista ds. Logistyki (Łańcucha Dostaw), Specjalista ds. Zakupów i Zamówień, Trader, Handlowiec, Kupiec, Doradca Żywieniowy / Specjalista ds. Żywienia, Technolog Żywności, Inżynier Procesu, Specjalista ds. Badań i Rozwoju (R&D).

Prezentacja firmy

Ceres to międzynarodowa agencja specjalizująca się w rekrutacji, rozwiązaniach... tymczasowych oraz executive search na stanowiska w sektorze rolno-spożywczym, ukierunkowana na kandydatów z tytułem inżyniera i magistra. Ceres posiada biura w Holandii, Niemczech, Belgii i Polsce. Obszary rynku firmy to: Technologia i Przetwórstwo Żywności, Przemysł Spożywczy, Rolnictwo, Ogrodnictwo, Warzywnictwo, Sadownictwo, Sprzedaż detaliczna i hurtowa, Żywienie i Hodowla Zwierząt, Zootechnika i Weterynaria, Chemia Rolna (środki ochrony roślin - nawozy - nasiona), Rolnictwo i Produkcja Ekologiczna, FMCG, Doradztwo Techniczne i Handlowe. Ceres specjalizuje się w wyszukiwaniu pracowników na stanowiska: Dyrektor Generalny, Dyrektor Wykonawyczy, Dyrektor Finansowy, Dyrektor Operacyjny, Kierownik Sprzedaży i Marketingu, Kierownik HR (HRM), Kierownik Produkcji, Kierownik Projektu, Specjalista ds. Zapewnienia / Kontroli Jakości (QA / QESH), Specjalista ds. Logistyki (Łańcucha Dostaw), Specjalista ds. Zakupów i Zamówień, Trader, Handlowiec, Kupiec, Doradca Żywieniowy / Specjalista ds. Żywienia, Agronom, Technolog Żywności / Produkcji Pasz, Inżynier Procesu, Specjalista ds. Badań i Rozwoju (R&D).   Rozwiń

Informacje dodatkowe

Ostatnia aktualizacja:
25/07/2021
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas nieokreślony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
Od 5 do 10 lat
Min. wykształcenie:
Wyższe magisterskie
Branża / kategoria:
Praca Badania / Rozwój , Praca Inżynieria , Praca Kadra zarządzająca , Praca Praca na produkcji , Praca Rolnictwo
do góry