Quality&Food Safety Manager
Piekary ŚląskieQuality&Food Safety Manager
Piekary Śląskie
NR REF.: 1164402
Obecnie dla nowego Inwestora – firmy produkcyjnej zlokalizowanej w Piekarach Śląskich poszukujemy kandydatów na stanowisko Quality&Food Safety Manager.
Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:
Idealny kandydat posiada:
Piekary Śląskie
NR REF.: 1164402
Obecnie dla nowego Inwestora – firmy produkcyjnej zlokalizowanej w Piekarach Śląskich poszukujemy kandydatów na stanowisko Quality&Food Safety Manager.
Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:
- Kierowanie zespołem
- Budowanie strategii pracy działu jakości i bezpieczeństwa opakowań
- Wdrażanie, zapewnianie i doskonalenie systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
- Monitorowanie i kontrolowanie czynności niezbędnych do zagwarantowania spełnienia specyfikacji produktu i spełnienia wymagań zaakceptowanych przez klienta
- Certyfikację sprzętu i urządzeń stosowanych w laboratorium i produkcji oraz do zadań kontrolerów jakości
- Definiowanie i przegląd procedur zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
- Nadzór nad stosowanymi procedurami, głównie w zakresie zarządzania niezgodnościami
- Koordynacja i wykonywanie okresowych kontroli i audytów w obszarze bezpieczeństwa żywności pod kątem prawidłowego stosowania zatwierdzonych procedur i standardów
- Nadzór nad kontrolą surowców i usług zewnętrznych
- Zarządzanie reklamacjami i monitorowanie ich w odniesieniu do produktów i usług
- Wsparcie techniczne pozostałych działów
- Aktywny udział w ciągłym doskonaleniu procesów zarządzania zakładem
- Utrzymanie zgodności z normami BHP i ochrony środowiska (HSE), a także nadzór nad ich wdrażaniem przez współpracowników
- Utrzymanie porządku i czystości w miejscu pracy oraz zgodności z normami 5S
- Przestrzeganie zasad określonych przez Dyrektora Fabryki, regulaminów i procedur
- Przestrzeganie kodeksu i zasady bezpieczeństwa
Idealny kandydat posiada:
- Wyższe wykształcenie z zakresu technologii/ bezpieczeństwa żywności
- Min. 5 letnie doświadczenie w zakresie zarządzania produktami przeznaczonymi dla branży żywnościowej
- Znajomość standardów jakości i bezpieczeństwa żywności (HACCP/GMP, BRC/IFS/FS22000, ISO9001)
- Doświadczenie w zakresie kierowania zespołem
- Biegłą znajomość j. angielskiego
Prosimy o aplikowanie poprzez przycisk znajdujący się po prawej stronie ogłoszenia.