

Kierownik ds. Jakości i Bezpieczeństwa Żywności ( Male/Female)
Dla naszego Klienta, największęj firmy produkcyjnej w swoim sektorze w branży spożywczej, zlokalizowanej we Wrocławiu prowadzimy rekrutację na stanowisko Quality and Food Safety Manager.
Informacje o kliencie
Nasz Klient to firma nowoczesna, z innowacyjnym parkiem maszynowym i technologicznym, zapewniająca dostęp do rozwiązań wysokiej klasy. Aktualnie poszukujemy osoby z wysokimi kompetencjami, z wielką pasją do jakości oraz nowoczesnych technologii w branży spożywczej, aby mogła rozwinąć swoje talenty oraz zespół na stanowsiku kierowniczym w jednej z najbardziej dochodowych produkcyjnych biznesów spożywczych w Europie.
Opis stanowiska
Zarządzanie działem jakości w firmie z branży spożywczej
Audyt i doskonalenie standardów jakości i wymogów bezpiecz. żywności
Autorytet w zakresie bezpieczeńśtwa żywności, GMP oraz GHP
Identyfikacja i analiza zagrożeń i doskonalnie w tym obszarze
Wspieranie biznesu w ukierunkowanych działaniach i przeglądach poziomu obsługi klienta
Zapewnienie strategicznego doradztwa dla organizacji w zakresie jakości w celu budowania zaufania klientów i konsumentów
Angażowanie kierownictwa, uświadamianie pracowników oraz podejmowanie działań dla zapewnienia prowadzenia procesów oraz wytwarzania produktów dla spełniania wymagań bezpieczeństwa żywności, jakości i oczekiwań klientów
Budowanie struktur i wpływanie na tworzenie zasobów wspierających realizację celów jakości i bezpieczeństwa żywności
Opracowywanie i prowadzenie szkoleń we wyznaczonyh funkcjach biznesowych
Współtworzenie atmosfery pracy sprzyjającej zaangażowaniu i wysokiej motywacji zespołu
Rozwijanie, kontrolowanie i utrzymywanie solidnych procesów minimalizujących ryzyko i zagrożenia
Monitorowanie i analiza statystyczna/ rozwiązywanie problemów i raportowanie kluczowych wskaźników jakości
Dbałość o systemy i dokumentację oraz zarządzanie audytami
Profil kandydata
Wymagana stabilna ścieżka rozwoju kariery zawodowej oraz stabilna historia zatrudnienia.
Wymagane wykształcenie wyższe. Preferowane kierunki: inżynieria produkcji, technologia żywności i żywienia człowieka lub pokrewne
Wymagane minimum 5-7 letnie doświadczenia w obszarze zapewnienia jakości w firmie produkcyjnej w tym minimum 2 lata na stanowisku kierowniczym
Wymagane doświadczenie w branży spożywczej, FMCG lub pokrewnej. Zrozumienie procesów produkcji i dystrybucji.
Znajomość procedur kontroli jakości, audytów, norm HACCP, BRC, IFS.
Umiejętność wdrażania i utrzymywania standardów jakościowych
Wymagane potwierdzone doświadczeniem umiejętności efektywnego zarządzania zespołem
Koncentracja na kliencie, reagowanie na zapytania, problemy oraz umiejętność budowania pozytywnych relacji.
Oferujemy
- Wsparcie przy relokacji lub dofinansowanie do wynajmu
- pakiet benefitów zgodny z polityką firmy ( szczegóły przy bezpośrednim kontakcie)
- konkurencyjne wynagrodzenie
- możliwość związania się z organizacją na wiele, wiele lat - długofalowa współpraca, stabilność zatrudnienia
- dostęp do najnowocześniejszych technilogii w branży spożywczej


Location: Wrocław
Contract type: Na czas nieokreślony
About Michael Page
Michael Page is a leading professional recruitment consultancy specialising in the recruitment of permanent, contract and temporary positions on behalf of the world's top employers.
More



