W skład kompleksu pałacowego wchodzą m.in. hotel z 50 pokojami, 6 sal konferencyjnych, restauracja z wykwintną, regionalną kuchnią, 3 gabinety SPA, stadnina koni oraz hotel dla koni. Do dyspozycji gości są również XIX‐wieczny park, sala gimnastyczna, siłownia oraz zaprojektowana specjalnie dla najmłodszych sala zabaw dla dzieci Kids Fun.
Osoba zatrudniona na tym stanowisku odpowiedzialna będzie za wszelką działalność operacyjną kuchni, w tym: ocenianie jakości i ilości surowców, półproduktów i gotowych potraw, nadzorowanie przebiegu procesów technologicznych oraz analizy finansowej wraz z nadzorowanie pracy podległego zespołu.
Opis stanowiska:
- Kontrola kosztów w podległej komórce organizacyjnej (inwentaryzacja, FOOD COST)
- Eliminowanie zagrożeń skażenia oraz zanieczyszczenia żywności i ograniczenie do minimum strat żywności
- Planowanie zamówień towarów i kontrola jakości dostarczanych surowców i potraw
- Organizowanie przyjęć okolicznościowych i cateringu
- Tworzenie i aktualizacja receptur oraz opracowywanie kart menu
- Kontrolowanie przestrzegania zasad i procedur zapewniających właściwą jakość żywności
- Zarządzanie, planowanie i organizowanie pracy podległym pracownikom kuchni
- Organizowanie stanowisk pracy w części produkcyjnej zakładu gastronomicznego zgodnie z zasadami bhp, przeciwpożarowymi, ochrony środowiska oraz systemów zapewnienia jakości zdrowotnej żywności
- Współpraca szefa kuchni z kierownictwem zakładu gastronomicznego oraz instytucjami nadzoru i kontroli oraz klientami i dostawcami
Wymagania:
- Minimum 2 letnie doświadczenie na stanowisku szefa kuchni/ zastępcy kucharza
- Umiejętność łączenia stylów i smaków z uwzględnieniem sezonowości i trendów kulinarnych
- Śledzenie pracy mistrzów oraz szukanie nowych inspiracji
- Doświadczenie w organizacji pracy kilkuosobowego zespołu
- Znajomość standardów hotelowych w zakresie bankietów, konferencji, restauracji
- Znajomość systemu kontroli jakości i jakości HACCP
- Pomysłowość i kreatywność
- Umiejętność podejmowania decyzji oraz wysoki poziom odpowiedzialności
- Wykształcenie min średnie
- Dyspozycyjność
- Pasja do gotowania
- Aktualna książeczki do celów sanitarno‐epidemiologicznych
Poza tym atutem będzie:
- Prawo jazdy
Znajomość języka angielskiego Co możemy zaoferować:
- Możliwość poszukiwania oraz wprowadzania nowoczesnych rozwiązań marketingowych
- Realizację ambicji zawodowych
- Dużą samodzielność w podejmowaniu decyzji
- Atrakcyjne wynagrodzenie
- Udział w realizacji ciekawych projektów marketingowych, w tym w kreacji nowych marek
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- Pracę w renomowanej firmie
- Bogaty pakiet socjalny m. in.: ubezpieczenie grupowe, nieodpłatne obiady w stołówce, bony świąteczne i inne
Uprzejmie informujemy, iż skontaktujemy się wyłącznie z wybranymi kandydatami.