Opis stanowiska pracy

   Czterogwiazdkowy Pałac Jugowice Luxury Hotel**** w Jugowicach k. Wałbrzycha, posiadający 28 luksusowych apartamentów, położony w malowniczych górach sowich wraz z unikatowym kompleksem sauna-SPA i najlepszą restauracją pałacową w Polsce, poszukuje osób do pracy na stanowisku:

 

SZEF KUCHNI

 

Miejsce pracy: Jugowice, Główna 4, 58-321 Jugowice

Lokalizacja: 10km od Wałbrzycha, 15km od Świdnicy, 60km od Wrocławia

Region: dolnośląskie

 

Strona: www.palacjugowice.com

 

Opis stanowiska:

• koordynowanie, kierowanie, planowanie i nadzorowanie wszelkich czynności związanych z organizacją pracy kuchni

• budowanie i zarządzanie podległym zespołem pracowników

• zapewnienie sprawnego i rentownego działania kuchni, przewidywanie i planowanie wydatków związanych z działalnością kuchni

• nadzorowanie kontaktów z dostawcami

• współpraca z innymi działami hotelu

• odpowiedzialność za utrzymanie produkcji i serwisu na najwyższym poziomie

• przygotowywanie dań z zachowaniem najwyższych standardów jakości

• wprowadzanie ulepszeń w zakresie funkcjonowania kuchni i oferty restauracji

• przestrzeganie obowiązujących procedur oraz standardów

• tworzenie receptur wraz z arkuszami kalkulacyjnymi

• praca na założonym poziomie wskaźnika „food cost”

• dbałość o estetykę otoczenia i wysoki standard produkcji pożywienia

 

Wymagania:

• wykształcenie gastronomiczne i wysokie umiejętności kulinarne udokumentowane stosownymi certyfikatami, świadectwami i nagrodami

• minimum dwuletnie doświadczenie zawodowe na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa Kuchni poparte świadectwami pracy lub referencjami

• doświadczenie w organizacji imprez okolicznościowych, bankietów i cateringu

• umiejętność efektywnego zarządzania zespołem, szkolenia i motywowania personelu

• znajomość przepisów HACCP oraz bezpieczeństwa i higieny pracy

• umiejętność organizacji czasu pracy podległego personelu (tworzenie harmonogramów, rozliczanie czasu pracy, delegowanie zadań)

• umiejętność tworzenia receptur i pracy na założonym wskaźniku „food cost”

• bardzo dobra organizacja pracy własnej i podległego zespołu

• umiejętność pracy pod presją czasu

• dyspozycyjność

• kreatywność i znajomość najnowszych trendów w gastronomii

• operatywność i samodzielność w działaniu

• odpowiedzialność, rzetelność i zorganizowanie

• komunikatywność, wysoka kultura osobista

• znajomość obsługi komputera, w szczególności: pakietu MS Office

• gotowość do pracy w systemie zmianowym

• mile widziane prawo jazdy kat B – dojazdy do miejsca pracy

 

Oferujemy:

• pracę w renomowanej firmie o stabilnej pozycji na rynku

• pracę w młodym i ambitnym zespole

• szkolenia

• pracę w gronie profesjonalistów

• możliwość rozwoju i samorealizacji

• atrakcyjne wynagrodzenie (uwarunkowane od umiejętności i doświadczenia)

 

Aplikacje (CV ze zdjęciem oraz list motywacyjny) prosimy przesyłać na wskazany adres e-mail z dopiskiem nazwy stanowiska.

Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami.

Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z wybranymi kandydatami. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 27.08.1997r. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 923

 

Prezentacja firmy

Pałac Jugowice Luxury Hotel**** w Jugowicach k. Wałbrzycha, to czterogwi... Rozwiń

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
29/12/2014
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas nieokreślony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
Od 3 do 5 lat
Min. wykształcenie:
Średnie zawodowe
Wynagrodzenie
4 000PLN - 7 000PLN / Monthly (Brutto)
Branża / kategoria:
Praca Catering / Gastronomia

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi