Opis stanowiska pracy

Hotel Dębowy w Bielawie poszukuje kandydatów na stanowisko: Szef Kuchni

 

Zakres obowiązków:

kompleksowa organizacja i koordynacja pracy kucharzy i pracowników hotelowej kuchni

nadzór i kontrola nad wysokim standardem i jakością przygotowanych potraw

kontrola i nadzór nad kosztami gastronomicznymi (food cost), odpowiedzialność za utrzymanie kosztów na odpowiednim poziomie

opracowywanie karty menu oraz menu konferencyjnego i bankietowego

opracowywanie receptur dań oraz sporządzanie ich kalkulacji cenowej

dbałość o stany magazynowe i inwentaryzację

 

Wymagania

doświadczenie na samodzielnym stanowisku Szefa Kuchni, Zastępcy Szefa Kuchni lub Szefa Zmiany

dobra znajomość zagadnień gastronomicznych, systemu HACCAP

umiejętność zarządzania zespołem i motywowania pracowników

znajomość najnowszych trendów w branży

umiejętność organizacji pracy podczas dużych imprez bankietowych

umiejętność pracy w zespole

 

 

Prezentacja firmy

Trzygwiazdkowy Hotel

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
02/12/2014
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas nieokreślony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
Od 3 do 5 lat
Min. wykształcenie:
Zasadnicze zawodowe
Branża / kategoria:
Praca Praca w hotelu / Turystyka

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi