PIEKARZ
Miejsce pracy: PoznańOpis stanowiska:
• Ocena organoleptyczna jakości surowców stosowanych do produkcji i przygotowanie
surowców do produkcji
• Znajomość metod i parametrów prowadzenia ciast pszennych, żytnich i mieszanych oraz ich sporządzanie. Podział funkcyjny piekarzy na ciastowych, kwasowych i stołowych.
• Obróbka ciasta tj. dzielenie i formowanie ciasta (ręcznie lub mechanicznie ).
• Obsługa pieców piekarskich( w tym obrotowych) i znajomość warunków procesu wypieku.
• Umiejętność obsługi stosowanych w piekarni maszyn i urządzeń w tym mieszarek ciast, kwasów, dzielarek, wytwornicy do ciasta, linii (formująco, fermentacyjno wypiekowej) chleba i bułek, mielarek do suchego ciasta.
• Znajomość przestrzegania norm jakościowych dotyczących produkowanego pieczywa.
Wymagania:
• Wykształcenie min. zawodowe
• Kultura osobista,
• Obowiązkowość i sumienność,
• Gotowość do pracy zmianow
• Dbałość o porządek na stanowisku pracy,
• Doświadczenie na podobnym stanowisku
Oferujemy:
• Rozwój własnych umiejętności i kompetencji
• Oferujemy pracę w młodym zespole, przyjaznej, nieformalnej atmosferze