Opis stanowiska pracy

1.Odpowiednie przygotowywanie i przyprawianie żywności zgodnie z przepisami kulinarnymi oraz właściwa prezencja dań do podania gościom.
2.Przygotowywanie sosów, zup i gorących przystawek.
3.Przygotowywanie dań zgodnie z instrukcjami.
4.Przestrzeganie standardów hotelu Radisson Blu w zakresie przygotowania, przepisów kulinarnych i prezentacji.
5.Przygotowywanie „Mis-en-place” dla swojego stanowiska.
6.Korzystanie z wiedzy i umiejętności w zakresie przyprawiania, porcjowania i wyglądu potraw.
7.Odpowiednie przechowywanie niezużytej żywności; informowanie o większej ilości przechowywanej żywności.
8.Zapewnienie dostawy ze swojego stanowiska na czas.
9. Przestrzeganie zasad postępowania z żywnością- HACCP.

Wymagania

Kandydat powinien
- posiadać wykształcenie o profilu gastronomicznym,
- mieć praktyczne doświadczenie w zawodzie kucharza,
- wykazywać gotowość do podejmowania odpowiedzialnych zadań,
- charakteryzować się dobrym zmysłem organizacji pracy, poczuciem estetyki
i kreatywnością,
- cechować się wysoką kulturą osobistą, zaangażowaniem oraz pozytywnym nastawieniem zgodnym z filozofią Yes, I can!
- wykazywać się samodyscypliną w zachowaniu czystości i higieny pracy,
- cechować się orientacją na klienta i determinacją w dążeniu do celu,
- znać podstawy języka angielskiego.

Prezentacja firmy

Elegancki, pięciogwiazdkowy hotel Radisson Blu, usytuowany w serc... Rozwiń

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
05/12/2014
Wymiar etatu:
Pełny etat - popołudnie
Rodzaj umowy:
Na czas określony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
mniej niż 1 rok
Min. wykształcenie:
Zasadnicze zawodowe
Wynagrodzenie
2 500PLN - 3 000PLN / Monthly (Brutto)
Branża / kategoria:
Praca Catering / Gastronomia

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi