Opis stanowiska pracy
1.Odpowiednie przygotowywanie i przyprawianie żywności zgodnie z przepisami kulinarnymi oraz właściwa prezencja dań do podania gościom.
2.Przygotowywanie sosów, zup i gorących przystawek.
3.Przygotowywanie dań zgodnie z instrukcjami.
4.Przestrzeganie standardów hotelu Radisson Blu w zakresie przygotowania, przepisów kulinarnych i prezentacji.
5.Przygotowywanie „Mis-en-place” dla swojego stanowiska.
6.Korzystanie z wiedzy i umiejętności w zakresie przyprawiania, porcjowania i wyglądu potraw.
7.Odpowiednie przechowywanie niezużytej żywności; informowanie o większej ilości przechowywanej żywności.
8.Zapewnienie dostawy ze swojego stanowiska na czas.
9. Przestrzeganie zasad postępowania z żywnością- HACCP.
Wymagania
Kandydat powinien
- posiadać wykształcenie o profilu gastronomicznym,
- mieć praktyczne doświadczenie w zawodzie kucharza,
- wykazywać gotowość do podejmowania odpowiedzialnych zadań,
- charakteryzować się dobrym zmysłem organizacji pracy, poczuciem estetyki
i kreatywnością,
- cechować się wysoką kulturą osobistą, zaangażowaniem oraz pozytywnym nastawieniem zgodnym z filozofią Yes, I can!
- wykazywać się samodyscypliną w zachowaniu czystości i higieny pracy,
- cechować się orientacją na klienta i determinacją w dążeniu do celu,
- znać podstawy języka angielskiego.
Prezentacja firmy
Elegancki, pięciogwiazdkowy hotel Radisson Blu, usytuowany w serc...
Elegancki, pięciogwiazdkowy hotel Radisson Blu, usytuowany w sercu Wrocławia, to idealne miejsce dla gości odwiedzających Wrocław, zarówno w celach turystycznych jak i biznesowych.
Hotel Radisson Blu zlokalizowany jest w centrum miasta, a jednocześnie w spokojnej okolicy przy parku im. Juliusza Słowackiego, ciągnącym sie wzdłuż Odry, naprzeciw Panoramy Racławickiej oraz w pobliżu Ostrowa Tumskiego. W okolicy znajduje się znana galeria handlowa ze sklepami znanych marek, kafejkami, restauracjami. Dzięki temu, iż hotel sąsiaduje z Akademią Sztuk Pięknych, w jego wnętrzach goście mogą podziwiać prace młodych wrocławskich artystów. W bliskim sąsiedztwie znajduje się także Muzeum Architektury i Muzeum Narodowe.
P O K O J E
Radisson Blu Hotel Wrocław oferuje 162 komfortowe pokoje, wśród których znajdują się pokoje typu Standard, Superior, Business Class oraz apartamenty.
Wszystkie pokoje są klimatyzowane, posiadają wygodne łóżka, a także idealne stanowiska do pracy z telefonem oraz łączem internetowym. Do dyspozycji gości w pokojach znajduje się także telewizor, minibar, sejf, prasowalnica do spodni i wiele innych udogodnień.
Wybierając nocleg w standardzie Business Class lub w apartamencie, można zamówić poranną prasę oraz śniadanie do pokoju bez dodatkowych opłat. Na gości czekają tam także ekspresy ciśnieniowe Nespresso z aromatyczną kawą, które są wizytówką najwyższych standardów hoteli Radisson Blu na całym świecie.
K O N F E R E N C J E
Nasze centrum konferencyjne składa się z 9 sal o łącznej powierzchni ponad 450 m2. Wszystkie sale są klimatyzowane i posiadają naturalne oświetlenie. Wyposażenie obejmuje ekran, rzutnik multimedialny, nagłośnienie i inne udogodnienia, spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających organizatorów spotkań. W ofercie posiadamy szeroki wybór przerw kawowych i lunchy. Hotel słynie także z najwyższej jakości usług. Zespół profesjonalistów z Działu Konferencji i Bankietów służy pomocą w zaplanowaniu wszelkiego rodzaju spotkań, a także czuwa nad udanym przebiegiem imprezy.
Rozwiń
Dodatkowe informacje
- Ostatnia aktualizacja:
- 05/12/2014
- Wymiar etatu:
- Pełny etat - popołudnie
- Rodzaj umowy:
- Na czas określony
- Liczba wakatów:
- 1
- Min. doświadczenie:
- mniej niż 1 rok
- Min. wykształcenie:
- Zasadnicze zawodowe
- Wynagrodzenie
- 2 500PLN - 3 000PLN / Monthly (Brutto)
- Branża / kategoria:
- Praca Catering / Gastronomia