#

Dyrektor Gastronomii

Hotele Diament S.A.

Zabrze, śląskie

Opis stanowiska pracy

Zadania na stanowisku Dyrektor Gastronomii:
• prowadzenie Zakładu Gastronomicznego,
• realizowanie wszystkich głównych wskaźników ustalonych dla stanowiska, w tym tworzenie budżetu oraz planu i jego realizacji,
• dbałość o wysoką jakość świadczonych usług poprzez konsekwentne utrzymanie standardów gastronomicznych na ustalonym poziomie,
• budowanie i zarządzanie podległym zespołem, organizowanie szkoleń dla pracowników oraz ciągła poprawa poziomu wyszkolenia zespołu poprzez dostarczenie coachingu i szkoleń
w zakresie rutyn gastronomicznych,
• przygotowanie i kontrola nad właściwym opracowywaniem ofert, kalkulacji, analizowanie
i kształtowanie cen sprzedaży,
• tworzenie strategii sprzedaży, dostosowanie do niej polityki cenowej, w tym zapewnienie wdrożenia zmian określonych w strategii biznesowej Spółki,
• nadzorowanie zaopatrzenia w surowce, materiały i półprodukty potrzebne do produkcji gotowych wyrobów oraz ich prawidłowe przechowywanie, racjonalne i oszczędne wykorzystywanie surowców,
• nadzór nad prawidłową jakością potraw, napojów, ich estetyką przy podawaniu konsumentowi oraz przestrzeganie bezpieczeństwa i zgodności z prawem w obszarze gastronomicznym,
• bieżąca weryfikacja działań konkurencji,
• przygotowywanie i interpretacja wyników z działalności i ich bieżące raportowanie do Zarządu Spółki

Wymagania

• min. 2 lata doświadczenia na stanowisku kierowniczym,
• umiejętności i doświadczenie w budowaniu i zarządzaniu zespołem, umiejętność kreowania działań sprzedażowych oraz obsługi klienta, tworzenie programów motywacyjnych, koordynowanie, kontrolowanie i raportowanie działań zespołu,
• umiejętność szkolenia i coachowania współpracowników w zakresie obsługi klienta
i skutecznej pracy,
• doskonała organizacja pracy, umiejętność koordynowania pracy jednocześnie nad wieloma projektami pod presją czasu i zorientowania na wynik,
• dobra znajomość języka angielskiego, znajomość innych języków obcych będzie dodatkowym atutem,
• wykształcenie wyższe,
• zaawansowana znajomość pakietu MS Office,
• prawo jazdy kat. B,

Prezentacja firmy

HOTELE DIAMENT S.A są właścicielem ośmiu hoteli, które działają pod jedn... Rozwiń

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
14/09/2014
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas określony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
2 lata
Min. wykształcenie:
Wyższe magisterskie
Branża / kategoria:
Praca Catering / Gastronomia, Praca Kadra zarządzająca, Praca Top management, Praca Praca w hotelu / Turystyka

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi