CIASTKARZ/ CUKIERNIK
Miejsce pracy: PoznańOpis stanowiska:
• Ocena organoleptyczna jakości surowców stosowanych do produkcji oraz odpowiednie przygotowanie surowców do produkcji.
• Znajomość sposobów i parametrów sporządzania półproduktów ciastkarskich np. ciast, kremów, mas, syropów cukrowych oraz ich wytwarzanie.
• Wykonywanie różnych rodzajów wyrobów ciastkarskich w tym ciast francuskich i półfrancuskich, obsługa laminatora .
• Umiejętność obsługi maszyn i urządzeń stosowanych w ciastkarni (mieszarki, wałkowarki, ubijaczki, piec, pasteryzatory, frezery).
• Znajomość warunków procesu wypieku i obsługa pieców.
• Znajomość i przestrzeganie norm i wymagań jakościowych dotyczących produkowanych wyrobów ciastkarskich.
Wymagania:
• Wykształcenie min. zawodowe
• Kultura osobista,
• Obowiązkowość i sumienność,
• Dbałość o porządek na stanowisku pracy,
• Gotowość do pracy zmianowej
Oferujemy:
• Rozwój własnych umiejętności i kompetencji
• Oferujemy pracę w młodym zespole, przyjaznej, nieformalnej atmosferze