Zakres obowiązków:
- Wdrażanie nowych projektów od koncepcji i momentu przeprowadzenia prób technologicznych do produkcji seryjnej;
- Ustalanie, na podstawie kontrolnych pomiarów, zakładowych wskaźników rozbiorowych, wydajności gotowych wyrobów oraz norm zużycia materiałów pomocniczych;
- Optymalizacja procesu poprzez bieżącą analizę parametrów;
- Nadzór nad dokumentacją technologiczną;
- Odpowiedzialność za proces produkcji od strony technologicznej;
- Współpraca z Wydziałami Produkcyjnymi oraz Działem Technicznym w zakresie podwyższania jakości produkcji i jej rentowności oraz lepszego wykorzystania surowca;
- Współpraca z ośrodkami badawczymi w zakresie nowych technologii i rozwiązań;
- Współpraca z Działem Kontroli Jakości oraz jednostkami kontrolującymi zakład w zakresie związanym z jakością produktu.
Wymagania:
- Wykształcenie wyższe kierunkowe – technologia żywności lub pokrewne;
- Minimum rok doświadczenia na podobnym stanowisku;
- Znajomość zasad technologii produkcji;
- Praktyczna wiedza z zakresu przetwórstwa spożywczego;
- Samodzielność i sprawna organizacja własnej pracy;
- Znajomość prawa żywnościowego;
- Znajomość standardów jakościowych HACCP, BRC;
- Zaangażowanie i determinacja w realizacji zadań;
- Zdolność kreatywnego myślenia i działania w zakresie swojego obszaru;
- Znajomość pakietu biurowego MS Office;
- Samodzielność, umiejętność współpracy z innymi komórkami.
Oferujemy:
- odpowiedzialną pracę w dużej, dynamicznie rozwijającej się firmie;
- atrakcyjne wynagrodzenie i warunki pracy;
- atrakcyjny pakiet socjalny, z kartą sportową i ubezpieczeniem medycznym włącznie;
- możliwość szkoleń i rozwoju zawodowego.