Rodzaj pracy: Pełny etat
Rodzaj umowy: Na okres próbny
Ilość wakatów: 1
Minimalne doświadczenie: 2 lata
Wykształcenie: Wyższe magisterskie
Branża: Praca Praca na produkcji
IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Zapewniamy naszym Klientom partnerską współpracę opartą na jasnych zasadach. Doświadczony i wyspecjalizowany zespół, cechuje przyjazne i profesjonalne podejście do pracowników. In Temporis Polska Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.
Aktualnie, dla naszego Klienta, reprezentującego branże produkcyjną, poszukujemy kandydata na stanowisko:
Technolog żywności
Zakres obowiązków:
- Koordynacja rozwoju i prac wdrożeniowych nowych wyrobów, surowców i technologii.
- Nadzór, kontrola i analiza parametrów procesów technologicznych istniejących i nowych produktów na każdym etapie produkcji oraz jakości produktów finalnych.
- Tworzenie i projektowanie pomysłów na nowe wyroby.
- Współpraca z wszystkimi działami uczestniczącymi w procesie produkcji.
- Współpraca z Działem ds. Zakupów w ramach pozyskiwania produktów i komponentów do produkcji.
- Koordynacja procesów technologicznych produkcji we współpracy z Działem Jakości.
- Współpraca z Działami Marketingu i Sprzedaży w zakresie pozyskiwania informacji o ocenie produktów przez rynek oraz informacji o oczekiwaniach klientów związanych z wdrażaniem nowych produktów.
- Projektowanie, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej, (receptury, specyfikacje surowców / wyrobów gotowych, instrukcje).
- Analiza i rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych.
- Szkolenie pracowników z zakresu technologii produkcji.
Wymagania:
- Wykształcenie wyższe, kierunkowe (technologia żywności lub pokrewne).
- Doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w okresie ostatnich 2 lat w firmach przetworów mięsnych.
- Doskonała znajomość etapów procesu produkcyjnego.
- Doświadczenie w tworzeniu nowych produktów.
- Znajomość specyfiki technologii procesów krótko i wielkoseryjnych.
- Umiejętności efektywnej kalkulacji opłacalności procesu produkcyjnego z zachowaniem przyjętych norm jakościowych.
- Znajomość międzynarodowych normy bezpieczeństwa żywności, a także krajowego i europejskiego prawa żywnościowego.
- Bardzo dobra znajomość branży i kierunków jej rozwoju, w tym tendencji światowych.
- Umiejętność współpracy w ramach zadań interdyscyplinarnych (praca nad produktem z udziałem różnorodnych komórek organizacyjnych).
- Ciekawość w poznawaniu nowości, zainteresowanie i otwartość na zachodzące zmiany w branży.
- Umiejętność samokształcenia i ciągłego doskonalenia zawodowego.
- Kreatywność, odpowiedzialność oraz zorientowanie na jakość.
- Gotowość do pracy w systemie zmianowym.
Nasz Klient oferuje:
- Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
- Możliwość podnoszenia kwalifikacji.
- Stabilne warunki pracy - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
- Atrakcyjne warunki finansowe, adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności.
- Prywatną opiekę medyczną i pakiet pozapłacowych benefitów.