Dziękujemy za korzystanie z infoPraca. Data wydruku 18/12/2017.

Technolog żywności

Ujeździec Mały, dolnośląskie

In Temporis Polska Sp. z o.o.

Opis stanowiska pracy

IN TEMPORIS POLSKA Sp. z o.o., dzięki swojemu wieloletniemu doświadczeniu (należąc do Grupy IN TEMPORIS EUROPE SRL z siedzibą we Francji), doradza i zarządza projektami z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi. Zapewniamy naszym Klientom partnerską współpracę opartą na jasnych zasadach. Doświadczony i wyspecjalizowany zespół, cechuje przyjazne i profesjonalne podejście do pracowników. In Temporis Polska Sp. z o.o. figuruje w Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954.

Aktualnie, dla naszego Klienta, reprezentującego branże produkcyjną, poszukujemy kandydata na stanowisko:

Technolog żywności

Zakres obowiązków:

  • Koordynacja rozwoju i prac wdrożeniowych nowych wyrobów, surowców i technologii.
  • Nadzór, kontrola i analiza parametrów procesów technologicznych istniejących i nowych produktów na każdym etapie produkcji oraz jakości produktów finalnych.
  • Tworzenie i projektowanie pomysłów na nowe wyroby.
  • Współpraca z wszystkimi działami uczestniczącymi w procesie produkcji.
  • Współpraca z Działem ds. Zakupów w ramach pozyskiwania produktów i komponentów do produkcji.
  • Koordynacja procesów technologicznych produkcji we współpracy z Działem Jakości.
  • Współpraca z Działami Marketingu i Sprzedaży w zakresie pozyskiwania informacji o ocenie produktów przez rynek oraz informacji o oczekiwaniach klientów związanych z wdrażaniem nowych produktów.
  • Projektowanie, sporządzanie i aktualizacja dokumentacji technologicznej, (receptury, specyfikacje surowców / wyrobów gotowych, instrukcje).
  • Analiza i rozwiązywanie bieżących problemów produkcyjnych.
  • Szkolenie pracowników z zakresu technologii produkcji.

 

Wymagania

Wymagania:

  • Wykształcenie wyższe, kierunkowe (technologia żywności lub pokrewne).
  • Doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku w okresie ostatnich 2 lat w firmach przetworów mięsnych.
  • Doskonała znajomość etapów procesu produkcyjnego.
  • Doświadczenie w tworzeniu nowych produktów.
  • Znajomość specyfiki technologii procesów krótko i wielkoseryjnych.
  • Umiejętności efektywnej kalkulacji opłacalności procesu produkcyjnego z zachowaniem przyjętych norm jakościowych.
  • Znajomość międzynarodowych normy bezpieczeństwa żywności, a także krajowego i europejskiego prawa żywnościowego.
  • Bardzo dobra znajomość branży i kierunków jej rozwoju, w tym tendencji światowych.
  • Umiejętność współpracy w ramach zadań interdyscyplinarnych (praca nad produktem z udziałem różnorodnych komórek organizacyjnych).
  • Ciekawość w poznawaniu nowości, zainteresowanie i otwartość na zachodzące zmiany w branży.
  • Umiejętność samokształcenia i ciągłego doskonalenia zawodowego.
  • Kreatywność, odpowiedzialność oraz zorientowanie na jakość.
  • Gotowość do pracy w systemie zmianowym.

Nasz Klient oferuje:

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku.
  • Możliwość podnoszenia kwalifikacji.
  • Stabilne warunki pracy - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę.
  • Atrakcyjne warunki finansowe, adekwatne do posiadanego doświadczenia i umiejętności.
  • Prywatną opiekę medyczną i pakiet pozapłacowych benefitów.

 

Prezentacja firmy

Agencja Pośrednictwa Pracy In Temporis Polska od 2005 roku figuruje w rejestrze agencji... zatrudnienia pod numerem rejestracyjnym 1954. Od tego czasu prowadzimy działalność na terenie Polski i Francji w zakresie pośrednictwa pracy i agencji pracy tymczasowej.   Rozwiń

Informacje dodatkowe

Ostatnia aktualizacja:
02/11/2017
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na okres próbny
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
2 lata
Min. wykształcenie:
Wyższe magisterskie
Branża / kategoria:
Praca Produkcja
do góry