Numer oferty: StPr/20/0263
Zakres obowiązków: do obowiązków technika należy monitorowanie aktualnego stanu instalacji technicznych w budynku kuchni i stołówki oraz usuwanie ewentualnych awarii.
TECHNICZNA OBSŁUGA OBIEKTU:
dokonywanie przeglądu stanu wyposażenia technicznego obiektu;
prowadzenie bieżącej ewidencji zgłoszeń awarii;
podejmowanie wszelkich działań niezbędnych do likwidacji awarii instalacji
i urządzeń;
Natychmiastowe powiadomienie kierownika kuchni o zaistniałej awarii, niezwłoczne podejmowanie w niezbędnym zakresie robót związanych
z zabezpieczeniem występowania awarii oraz sposobie jej usunięcia;
Natychmiastowe zabezpieczenie miejsc , w których powstało zagrożenie
dla bezpieczeństwa życia, zdrowia lub mienia użytkowników budynku.
ROBOTY KONSERWACYJNE ZASADY OGÓLNE WYKONYWANIA
KONSERWACJI I DROBNYCH NAPRAW:
Konserwacja i drobne naprawy są zabiegami mającymi na celu utrzymanie
obiektów, instalacji i urządzeń technicznych w stałej sprawności użytkowej:
1)Instalacja elektryczna- zakres konserwacji i drobnych napraw:
a) wymiana lub uzupełnienie żarówek w urządzeniach i pomieszczeniach;
b)czynności związane z resetowaniem wind towarowych w przypadku zaniku napięcia prądu elektrycznego;
2)Przeprowadzanie przeglądów- stanu technicznego maszyn i urządzeń:
a)obsługa i drobna naprawa maszyn i urządzeń;
b)konserwacja i regulacja maszyn;
c)czytanie instrukcji i rysunków technicznych sprzętu;
d)raportowanie kierownikowi kuchni;
3)Instalacja wodno-kanalizacyjna- zakres konserwacji i drobnych napraw obejmuje:
a)utrzymanie technicznej sprawności wszystkich zaworów wodnych oraz wymiana niesprawnych zaworów;
b)zgłaszanie niedrożności kanalizacji sanitarnej i deszczowej;
4) Instalacja wentylacyjna (nawiewno-wywiewna):
a)czynności związane z kontrolą i czyszczeniem filtrów w centralach wentylacyjnych;
b)konserwacja i czyszczenie filtrów okapów nad urządzeniami kuchennymi i zmywalnymi;
c)czynności związane z resetowaniem central wentylacyjnych
w przypadku zaniku napięcia prądu elektrycznego;
5) konserwacja ogólnobudowlana:
a)naprawa poprzez prostowanie i mocowanie uszkodzeń płytek i obróbek słupków i narożników;
b)regulacja, konserwacja stolarki okiennej i drzwiowej- w tym naprawa, regulacja, oliwienie mechanizmów stolarki, w przypadku konieczności wymiana zamków wkładek patentowych, klamek, uchwytów, okuć;
c)wymiana w przypadku konieczności istniejących samozamykaczy, regulacja,, konserwacja samozamykaczy hydraulicznych;
d)uzupełnienie drobnych elementów osprzętu (kratki wentylacyjne itp.);
e)naprawa, uzupełnianie posadzek, podłóg w pomieszczeniach
i na zewnątrz budynku;
f)należyte dbanie o stan gablot informacyjnych;
6) urządzenia dźwigowe: w przypadku awarii:
a)konserwator zobowiązany jest każdorazowo zawiadomić niezwłocznie kierownika kuchni i konserwatora urządzenia dźwigowego;
b)w przypadku zaniku napięcia prądu elektrycznego podjąć czynności związane z resetowaniem wind towarowych.
Wykształcenie:
Pozostałe wymagania:
Miejsce pracy: Nowowiejska 20, 11-500 Giżycko, powiat: giżycki, woj: warmińsko-mazurskie
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wymagane dokumenty: Prosimy nie przesyłać dokumentów aplikacyjnych do PUP
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Kliknij przycisk Aplikuj, aby poznać szczegóły oferty
źródło oferty: CBOP
Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?
Utwórz powiadomienie e-mailZapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.