Praca w dziale badawczo-rozwojowym, w firmie specjalizującej się w produkcji dodatków dla przemysłu spożywczego, w szczególności dla branży przetwórstwa mięsnego.
1. Opracowywanie i doskonalenie receptur mieszanek dla przemysłu spożywczego.
2. Opracowywanie receptur wyrobów gotowych dla przemysłu spożywczego.
3. Sporządzanie kalkulacji produktów i opisów technologicznych.
4. Sporządzanie ocen i raportów z wykonywanych działań.
5. Testowanie i ocena przydatności nowych surowców.
6. Doskonalenie procesów w zakresie stosowanych technologii.
8. Pozyskiwanie informacji dotyczących rynku przemysłu spożywczego i śledzenie trendów branży.
9. Pomoc w rozwiązywaniu reklamacji.
10. Doradztwo technologiczne dla klientów.
11. Współpraca z działem handlowym i jakości w zakresie wymagań jakościowych, prawnych i technologicznych stosowanych w przetwórstwie żywności.
12. Zbieranie informacji od technologów i handlowców dotyczących oferowanych produktów;
13. Uczestnictwo w spotkaniach branżowych typu szkolenia, seminaria, targi.
14. Współpraca z jednostkami badawczymi i uczelniami w dziedzinie analizy żywności, wprowadzania nowych technologii, stosowania składników prozdrowotnych itp.
Od Kandydatki/Kandydata oczekujemy doświadczenia w branży mięsnej lub pokrewnej związanej z przetwórstwem żywności. Doświadczenie w pracy w dziale badawczo-rozwojowym będzie dodatkową zaletą. Wymagana jest również: dyspozycyjność, znajomość MS Office, prawo jazdy kategorii B. Mile widziana jest również znajomość języków obcych: angielski, rosyjski, niemiecki.
Firma Kulinaria S.A. należąca do Grupy Prymat, działa na rynku od 1997 r... Rozwiń
Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?
Utwórz powiadomienie e-mailZapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.