Jesteśmy jednym z największych
europejskich producentów sera. Oferujemy
szeroką gamę innowacyjnych produktów: serów
topionych, twarogowych, żółtych i pleśniowych,
a także kremów do smarowania. W Polsce
produkujemy je w dwóch zakładach: w Kaźmierzu
(k. Poznania), gdzie mieści się centrala firmy
oraz w Węgrowie (k/Siedlec).
Obecnie poszukujemy osoby na stanowisko:
Specjalista ds. Rozwoju Produktu
Miejsce pracy: WęgrówGłówne wyzwania:
- Rozwój nowych produktów w zakresie m.in. opracowywania receptur, optymalizacji procesów;
- Przeprowadzanie testów w warunkach laboratoryjnych w zakresie testowania nowych surowców i badania ich wpływu na cechy sensoryczne produktu;
- Prowadzenie testów na liniach produkcyjnych;
- Bieżący kontakt z dostawcami przy bliskiej współpracy z działem zakupów;
- Prowadzenie dokumentacji wg. zasad wewnętrznej polityki prowadzenia projektów HIP, współtworzenie specyfikacji produktu, analiz i podsumowywania badań mikrobiologicznych, fizyko – chemicznych oraz ocen sensorycznych;
- Współpraca z ośrodkami akademickimi;
- Współpraca z działami wewnętrznymi nastawiona na efektywną realizację celów.
Nasze oczekiwania:
- Wykształcenie wyższe na kierunku technologia żywności lub technologia spożywcza;
- Min. 2 letnie doświadczenia w obszarze technologii żywienia;
- Samodzielność w działaniu oraz kreatywność;
- Umiejętność działania pod presją czasu;
- Umiejętność pracy zespołowej;
- Gotowość do uczenia się oraz poszukiwania nowych rozwiązań;
- Znajomość języka angielskiego na poziomie min. B2;
- Praktyczna wiedza w zakresie oceny sensorycznej.
Oferujemy:
- Możliwość pracy w nowoczesnej i międzynarodowej organizacji;
- Możliwość uczestnictwa w międzynarodowych projektach realizowanych w ramach grupy Hochland;
- Atrakcyjny i adekwatny do umiejętności system wynagrodzeń;
- Różnorodny pakiet świadczeń socjalnych, w tym. m.in. prywatna opieka medyczna, możliwość korzystanie z kantyny, pracowniczy program emerytalny.
Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie aplikacji klikając w przycisk aplikowania.