Specjalista ds Bezpieczeństwa Żywności
Miejsce pracy: Tomaszów Mazowiecki
Osoba zatrudniona na tym stanowisku odpowiadać będzie za:
- Wdrażanie/utrzymywanie standardów higienicznych i Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP).
- Tworzenie, wdrażanie i aktualizowanie procedur i instrukcji higienicznych wymaganych przez systemy bezpieczeństwa żywności, (HACCP, AIB, FSSC).
- Wykonywanie systematycznych inspekcji i audytów, egzekwowanie wynikających z nich akcji korygujących.
- Zapewnienie właściwej analizy ryzyka dla istniejących i nowych procesów, modernizacji.
- Inicjowanie i nadzorowanie projektów ciągłego podnoszenia poziomu bezpieczeństwa żywności.
- Nadzorowanie sprawnego działania systemu ochrony przed szkodnikami (pest control).
- Zapewnienie szkolenia pracowników/kontraktorów w zakresie higieny i praktyk GMP.
- Pobieranie prób i zlecanie badań zewnętrznym instytucjom.
- Koordynację i zarządzanie audytami zewnętrznymi.
- Nadzór nad pracą trzech zespołów funkcyjnych (HACCP, FSSC, ACH).
Od kandydatów oczekujemy:
- Wykształcenia wyższego lub w końcowym etapie studiów (kierunki związane z przetwórstwem żywności, biotechnologią, zarządzaniem jakością, chemią lub pokrewne).
- Komunikatywnej znajomości języka angielskiego.
- Zainteresowania problemami jakościowymi i bezpieczeństwa żywności ( przepisy prawne, wymogi standardów).
- Znajomości obsługi pakietu MS Office i programów użytkowych.
- Praktyczna znajomość przepisów w zakresie bezpieczeństwa żywności i znakowania produktów spożywczych.
- Znajomość systemów HACCP, FSSC.
- Dodatkowym atutem będzie doświadczenie lub odbyte kursy z zakresu systemów jakościowych.
Oferujemy:
- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas jednego roku oraz pozapłacowe benefity (prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, karta Multisport).
- Możliwość rozwoju i nauki w jednej z największych na świecie firm z sektora FMCG.
- Zdobycie praktycznego doświadczenia w obszarze bezpieczeństwa żywności we współpracy z najlepszymi specjalistami.
- Dynamiczne środowisko pracy.