Zadania / obowiązki:
- Odpowiedzialność za realizację i rozwój projektów R&D w firmie – analiza pomysłów i potrzeb produktowych Klientów pod kątem wymogów i możliwości technologicznych
- Nadzór nad realizacją próbnych, jak i finalnych procesów produkcyjnych oraz bieżące reagowanie na pojawiające się niezgodności
- Prowadzenie dokumentacji dotyczącej realizacji prowadzonych projektów
- Ścisła współpraca z Klientem oraz Działem Produkcji
- Bieżące monitorowanie działań konkurencji i trendów rynkowych
- Udzielanie wsparcia technicznego Przedstawicielom Handlowym oraz Klientom
- Gotowość do udziału w spotkaniach z Klientami
- Budowanie bazy wiedzy technologicznej w firmie
- Gotowość do wzięcia udziału w innych projektach badawczo-rozwojowych realizowanych w firmie
- Bieżące raportowanie do Kierownika z Belgii
Oczekiwania:
- Wykształcenie wyższe, preferowany kierunek: technologia żywności i pokrewne
- Min. 2-letnie doświadczenie w pracy w obszarze R&D w branży spożywczej
- Komunikatywna znajomość języka angielskiego
- Gotowość do wyjazdów służbowych na terenie Polski oraz za granicę (sporadyczne wyjazdy do Belgii i Niemiec)
- Wysoko rozwinięte umiejętności organizacji pracy własnej oraz umiejętności komunikacyjne
- Kreatywność, otwartość na nowe pomysły i rozwiązania oraz umiejętność ich pragmatycznej oceny
- Wytrwałość w działaniu
- Gotowość do ciągłego rozwoju zawodowego
Firma oferuje:
- Możliwość współtworzenia Działu R&D w międzynarodowej firmie z branży spożywczej
- Udział w wielu ciekawych i ambitnych projektach
- Praca w środowisku zorientowanym na ludzi i takich wartościach, jak wzajemny szacunek, koleżeństwo, współpraca
- Zatrudnienie na umowę o pracę
- Atrakcyjne wynagrodzenie oraz pakiet benefitów