Numer oferty: StPr/22/1346
Pomoc kuchenna podlega bezpośrednio szefowi kuchni.
Do podstawowych czynności i obowiązków pomocy kuchennej należy - przestrzeganie zasad dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej w dziale żywnościowym
1. Przygotowywanie produktów żywnościowych do sporządzania posiłków.
2. Sporządzanie posiłków zgodnie z dekadowym jadłospisem oraz wydawanie ich w czasie określonym porządkiem dnia.
3. Przestrzeganie norm wagowych poszczególnych posiłków oraz zachowanie ich walorów smakowych.
4. Nadawanie estetycznego wyglądu przygotowywanym posiłkom.
5. Przestrzeganie terminów ważności poszczególnych produktów przeznaczonych do spożycia bezpośredniego lub przygotowania posiłków.
6. Przestrzeganie procedury pobierania i przechowywania próbek żywnościowych.
7. Zmywanie i utrzymanie w należytej czystości naczyń, sprzętu, wyposażenia, pomieszczeń kuchennych, zmywalni i jadalni.
8. Wykonywanie wszystkich czynności związanych z działalnością kuchni zleconych przez przełożonych.
9.Przestrzeganie na bieżąco wymogów sanitarno higienicznych i estetycznych w kuchni i pomieszczeniach przynależnych.
10. Utrzymanie należytej czystości i estetyki odzieży i wyposażenia osobistego.
11. Dbanie o wyposażenie kuchni, nie dopuszczanie do niszczenia przez niewłaściwe użytkowanie, przechowywanie, wynoszenie do innych pomieszczeń i zabezpieczanie przed ewentualna kradzieżą.
12. Wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonych związanych z całokształtem działalności domu.
13. Przestrzeganie przepisów regulaminu pracy, bhp i p.poż.
Wykształcenie:
Miejsce pracy: 37-300 Piskorowice 295, powiat: leżajski, woj: podkarpackie
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wymagane dokumenty: CV
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Kliknij przycisk Aplikuj, aby poznać szczegóły oferty
źródło oferty: CBOP
Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?
Utwórz powiadomienie e-mailZapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.