Opis stanowiska pracy
- Kontrolowanie jakości wyrobów we wszystkich fazach produkcyjnych oraz kontrola produktu gotowego i surowców.
- Przygotowywanie dokumentacji technologicznej, specyfikacji nowych produktów z uwzględnieniem wymagań jakościowych i prawnych,
- Kontrola procesu reklamacji i zapewnienie terminowego wykonywania działań korygujących w celu wyeliminowania niezgodności i ich przyczyn,
- Kontrola i weryfikacja procesów technologicznych,
- Nadzór technologiczny podczas wdrożeń nowych produktów.
- Wykonywanie analiz fizykochemicznych oraz mikrobiologicznych produktów i surowców
Wymagania:
- wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności
- 2 lata doświadczenia na stanowisku laboranta bądź pokrewnym w firmie produkcyjnej w branży spożywczej,
- umiejętność wykonywania analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych,
- umiejętność posługiwania się specjalistycznymi narzędziami pomiarowymi,
- znajomość procesów technologicznych i systemów jakościowych,
- znajomość MS Office.
Firma oferuje:
- stabilną pracę w nowoczesnej i rozwojowej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,
- umowę o pracę na pełen etat,
- pracę od poniedziałku do piątku,
- pracę w młodym i dynamicznym zespole,
- przyjazną atmosferę pracy.
Kontakt:
CV (mile widziane zdjęcie), list motywacyjny prosimy przesyłać poprzez przycisk Aplikuj
Dodatkowe informacje:
Prosimy o dopisanie następującej klauzuli "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)".
Zastrzegamy sobie prawo kontaktu tylko z wybranymi osobami. Nadesłanych aplikacji nie zwracamy.
Prezentacja firmy
Firma Międzybrodzkie Makarony rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku w...
Firma Międzybrodzkie Makarony rozpoczęła swoją działalność w 1991 roku w Międzybrodziu Bialskim. Pierwszym produktem był pięciojajeczny makaron walcowany powszechnie nazywany Krajanką. Do chwili obecnej cieszy się on dużym uznaniem wśród smakoszy.
W ciągu minionych lat Firma systematycznie poszerzała zakres swojej działalności o nowe formy makaronu, uwzględniając oczekiwania konsumentów oraz trendy rozwijające się na rynku artykułów spożywczych w Polsce jak i w innych krajach europejskich. Wysoka jakość produktów oraz jego walory smakowe szybko zdobyły uznanie wielu klientów. Produkty Firmy charakteryzują się tym, że podczas gotowania zwiększają ponad dwukrotnie swoją objętość, dzięki zawartości w swoim składzie świeżych jaj oraz mąki z pszenicy durum.Surowce użyte do produkcji pochodzą od dostawców starannie wyselekcjonowanych na przestrzeni wielu lat. Tradycyjna receptura, która pozostaje niezmienna od początku powstania zakładu powoduje, że makaron posiada wyśmienity smak, złocistą barwę, jest sprężysty i nie skleja się. Spółka dynamicznie rozwija się poprzez inwestycje w nowoczesne technologie oraz ciągłe doskonalenie procesów produkcyjnych.
W 2006 roku Firma otworzyła kolejny zakład produkcyjny w Kobiernicach, który został wyposażony w nowoczesną linię do produkcji, co pozwoliło w pełni zautomatyzować proces produkcji makaronu. W 2007 roku wdrożono system jakości BRC Global Standard - Food obejmujący system HACCP oraz ISO 9001:2000, aby zapewnić jak najwyższą jakość produktów przy zachowaniu najwyższego, europejskiego standardu bezpieczeństwa w produkcji żywności.
Rozwiń
Dodatkowe informacje
- Ostatnia aktualizacja:
- 19/07/2018
- Wymiar etatu:
- Pełny etat
- Rodzaj umowy:
- Na czas nieokreślony
- Liczba wakatów:
- 1
- Min. doświadczenie:
- 2 lata
- Min. wykształcenie:
- Wyższe licencjackie
- Branża / kategoria:
- Praca Inżynieria, Praca Kontrola jakości