Opis stanowiska pracy

Agencja Pracy Pollux Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku usług HR od 2006 roku. Do tej pory powstały oddziały w 7 miastach: Świdnicy, Legnicy, Wrocławiu, Poznaniu, Strzelcach Opolskich, Częstochowie oraz w Przemyślu. Działalność firmy koncentruje się przede wszystkim na przeprowadzaniu procesów rekrutacyjnych dla klientów z rejonu Polski oraz Holandii.

Dla Naszego Klienta z terenu Jugowic (okolice Wałbrzycha) poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Szef kuchni





Opis stanowiska:



- Przygotowywanie posiłków zgodnie z przepisami i standardami,

- Przestrzeganie standardów pracy, receptur oraz wypracowanej i obowiązującej organizacji pracy w firmie,

- Kształtowanie oraz dokonywanie racjonalnych zmian w zakresie menu, opracowywanie nowych receptur i przepisów oraz dokonywanie kalkulacji cenowych,

- Proponowanie i wdrażanie rozwiązań w obszarze gastronomii (szkolenia, bankiety i konferencje),

- Kontrola i nadzór nad kosztami gastronomicznymi (food cost), odpowiedzialność za utrzymanie kosztów na odpowiednim poziomie,

- Informowanie klientów o bieżącej ofercie,

- Przestrzegania zasad BHP i wymogów sanepidarno-epidemiologicznych, HACCP,

- Przygotowywanie zamówień,

- Dbałość o używany sprzęt.



Oferujemy:



- Stabilne miejsce pracy w międzynarodowym środowisku,

- Możliwość stałego doskonalenia i rozwoju zawodowego,

- Przejrzystą ścieżkę kariery,

- Atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kompetencji i rezultatów pracy.



Informujemy, że skontaktujemy się z wybranymi kandydatami.

Wymagania

Wymagania:



- Minimum 2- letnie doświadczenie na podobnym stanowisku,

- Wykształcenie gastronomiczne ( przynajmniej średnie ),

- Dobra znajomość zagadnień gastronomicznych, systemu HACCP, kalkulacji i ewidencji gastronomicznej,

- Umiejętność budowania zespołu i motywowania pracowników do osiągania jak najwyższego poziomu obsługi,

- Umiejętność pracy i podejmowania decyzji pod presją czasu i zadań,

- Dyspozycyjność, rzetelność, operatywność, kreatywność, zaangażowanie,

- Bardzo dobra organizacja pracy,

- Umiejętności kulinarne, znajomość najnowszych trendów w gastronomii,

- Znajomość zagadnień związanych z technologią żywienia,

- Umiejętność obsługi gastronomicznej na imprezach masowych, cateringach zewnętrznych,

- Doświadczenie zawodowe poparte referencjami,

- Optymizm, pozytywna osobowość, życzliwość.

Prezentacja firmy

Agencja Pracy i Doradztwa Personalnego POLLUX to dynamicznie rozw... Rozwiń

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
04/11/2014
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas nieokreślony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
2 lata
Min. wykształcenie:
Średnie zawodowe
Branża / kategoria:
Praca Catering / Gastronomia

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi