#

SZEF KUCHNI / EXECUTIVE CHEF - PAŁAC JUGOWICE LUXURY HOTEL****

Pałac Jugowice Luxury Hotel****

Jugowice k. Wałbrzych, Świdnica, dolnośląskie

Opis stanowiska pracy

Czterogwiazdkowy Pałac Jugowice Luxury Hotel**** w Jugowicach k. Wałbrzycha, posiadający 28 luksusowych apartamentów, położony w malowniczych górach sowich wraz z unikatowym kompleksem sauna-SPA i najlepszą restauracją pałacową w Polsce, poszukuje osób do pracy na stanowisku:

SZEF KUCHNI

Miejsce pracy: Jugowice, Główna 4, 58-321 Jugowice

Lokalizacja: 10km od Wałbrzycha, 15km od Świdnicy, 60km od Wrocławia

Region: dolnośląskie

Strona: palacjugowice com

Opis stanowiska:

• koordynowanie, kierowanie, planowanie i nadzorowanie wszelkich czynności związanych z organizacją pracy kuchni

• budowanie i zarządzanie podległym zespołem pracowników

• zapewnienie sprawnego i rentownego działania kuchni, przewidywanie i planowanie wydatków związanych z działalnością kuchni

• nadzorowanie kontaktów z dostawcami

• współpraca z innymi działami hotelu

• odpowiedzialność za utrzymanie produkcji i serwisu na najwyższym poziomie

• przygotowywanie dań z zachowaniem najwyższych standardów jakości

• wprowadzanie ulepszeń w zakresie funkcjonowania kuchni i oferty restauracji

• przestrzeganie obowiązujących procedur oraz standardów

• tworzenie receptur wraz z arkuszami kalkulacyjnymi

• praca na założonym poziomie wskaźnika „food cost”

• dbałość o estetykę otoczenia i wysoki standard produkcji pożywienia

Wymagania:

• wykształcenie gastronomiczne i wysokie umiejętności kulinarne udokumentowane stosownymi certyfikatami, świadectwami i nagrodami

• minimum dwuletnie doświadczenie zawodowe na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa Kuchni poparte świadectwami pracy lub referencjami

• doświadczenie w organizacji imprez okolicznościowych, bankietów i cateringu

• umiejętność efektywnego zarządzania zespołem, szkolenia i motywowania personelu

• znajomość przepisów HACCP oraz bezpieczeństwa i higieny pracy

• umiejętność organizacji czasu pracy podległego personelu (tworzenie harmonogramów, rozliczanie czasu pracy, delegowanie zadań)

• umiejętność tworzenia receptur i pracy na założonym wskaźniku „food cost”

• bardzo dobra organizacja pracy własnej i podległego zespołu

• umiejętność pracy pod presją czasu

• dyspozycyjność

• kreatywność i znajomość najnowszych trendów w gastronomii

• operatywność i samodzielność w działaniu

• odpowiedzialność, rzetelność i zorganizowanie

• komunikatywność, wysoka kultura osobista

• znajomość obsługi komputera, w szczególności: pakietu MS Office

• gotowość do pracy w systemie zmianowym

• mile widziane prawo jazdy kat B – dojazdy do miejsca pracy

Oferujemy:

• pracę w renomowanej firmie o stabilnej pozycji na rynku

• pracę w młodym i ambitnym zespole

• szkolenia

• pracę w gronie profesjonalistów

• możliwość rozwoju i samorealizacji

• atrakcyjne wynagrodzenie (uwarunkowane od umiejętności i doświadczenia)

 

Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z wybranymi kandydatami. Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 27.08.1997r. Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 923

Wymagania

JOB OFFER IN ENGLISH:

Four-star “Palace Jugowice LUXURY Hotel ****” near Wałbrzych, having 28 luxury apartments, situated in the picturesque mountains owl with a unique complex of sauna-SPA and the best palace restaurant in Poland, is looking for people to work as:

 

Executive Chef

 

Workplace: Jugowice, Glowna 4, 58-321 Jugowice, Poland

Location: 10km north of Walbrzych, 15km from Swidnica, 60km from Wroclaw

Region: Lower Silesia district

Page: www.palacjugowice com

 

Job Description:

• coordinating, directing, planning and overseeing all activities related to the organization of the kitchen work

• subordinate building and managing a team of employees

• ensuring the efficient and profitable operation of the kitchen, anticipation and planning expenses related to the activities of the kitchen

• overseeing contacts with suppliers

• cooperation with other departments of the hotel

• responsibility for maintaining production and service of the highest level

• preparation of meals with the highest quality standards

• the introduction of improvements in the functioning of the kitchen and restaurant offer

• compliance with applicable procedures and standards

• Creating recipes with spreadsheets

• Work on the assumed level indicator "food cost"

• attention to aesthetics and a high standard of food production

 

Requirements:

• education options and high-documented culinary skills relevant certificates, certificates and prizes

• a minimum of two years of experience in a Head Chef or Chef's Deputy supported by certificates of employment or references

• experience in organizing events, banquets and catering

• Ability to effectively manage the team, training and motivating staff

• knowledge of the HACCP and health and safety

• ability to organize working time of their staff (scheduling, billing time, delegation of tasks)

• the ability to create recipes and working on the assumed rate of "food cost"

• Very good organization of their own work and subordinate team

• Ability to work under time pressure

• availability

• Creativity and knowledge of the latest trends in gastronomy

• efficiency and self-reliance in action

• responsibility, reliability and organization

• good communication skills, good manners

• computer skills, in particular MS Office

• willingness to work in shifts

• welcome driving license B - commuting to jobs

 

We offer:

• work for a reputable company with a stable position on the market

• work in a young and ambitious team

• training

• work among professionals

• the possibility of development and self-realization

• attractive salary (depends to the skills and experience)

 

We reserve the right to contact only selected candidates. Please include the following statement: "I hereby authorize “Palac Jugowice Sp. Z o.o.” to process my personal data included in the job offer for the recruitment process in accordance with the polish Law of 27.08.1997r. Dz. U. of 2002., No. 101, item. 923.

Prezentacja firmy

Pałac Jugowice Luxury Hotel**** w Jugowicach k. Wałbrzycha, to czterogwi... Rozwiń

Dodatkowe informacje

Ostatnia aktualizacja:
13/08/2015
Wymiar etatu:
Pełny etat
Rodzaj umowy:
Na czas nieokreślony
Liczba wakatów:
1
Min. doświadczenie:
1 rok
Min. wykształcenie:
Zasadnicze zawodowe
Branża / kategoria:
Praca Catering / Gastronomia

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi