Serowar (Cheesemaker/Cheese Production Specialist) – Calgary, Kanada
Od: Euro Labour Infusion Ltd.Miejsce pracy: Calgary, Kanada
Rodzaj pracy: Pełny etat
Rodzaj umowy: Na czas określony
Ilość wakatów: 2
Minimalne doświadczenie: Od 3 do 5 lat
Wykształcenie: Średnie zawodowe
Branża: Praca Praca na produkcji, Praca Inne, Praca Rolnictwo, Praca Rzemiosło / Rzemiosło artystyczne, Praca Catering / Gastronomia
Technolog Produkcji Sera/ Serowar
CALGARY, ALBERTA
Dla naszego klienta, prywatnej mleczarni produkującej sery (głównie żółte) typu Mozzarella, Parmesan, Gouda, Provolone, Cheddar, Monterey Jack, Asiago szukamy doświadczonego technologa produkcji sera/ serowara. Praca w Calgary, Kanada.
Warunki zatrudnieia:
Pełen etat; 40 godzin tygodniowo
Kontrakt na dwa lata z możliwością przedłużenia.
Pracodawca wspiera pracownika w procesie uzyskania kanadyjskiej rezydentury/ stałego pobytu
Wynagrodzenie:
25-29 dolarów kanadyjskich za godzinę brutto– w zależności od doświadczenia; Ubezpieczenie medyczne podstawowe.; Możliwość dodatkowego prywatnego ubezpiecznia medycznego częściowo pokrywanego przez pracodawcę.
Wymagania:
- Ukończone studia na kierunku Technologia Żywności lub Technikum
- Minimum trzy lata doświadczenia przy produkcji serów
- Doświadczenie w używaniu do produkcji kultur bakteryjnych, białek, tłuszczy
- Znajomość zasad pakowania żywności
- Wiedza na temat pasteryzacji, fermentacji, chłodzenia, stosowania zalew/ płukanek, krojenia i pakowania
- Znajomość języka angielskiego na poziomie dobrym w tym znajomość jeżyka branżowego