#

Serowar (Cheesemaker/Cheese Production Specialist) – Calgary, Kanada

Euro Labour Infusion Ltd.

Calgary, Kanada, zagranica

Euro Labour Infusion Ltd.

Serowar (Cheesemaker/Cheese Production Specialist) – Calgary, Kanada

Od: Euro Labour Infusion Ltd.
Miejsce pracy: Calgary, Kanada
Euro Labour Infusion Ltd.

Rodzaj pracy: Pełny etat

Rodzaj umowy: Na czas określony

Ilość wakatów: 1

Minimalne doświadczenie: Od 3 do 5 lat

Wykształcenie: Średnie zawodowe

Branża: Praca Praca na produkcji, Praca Kontrola jakości, Praca Catering / Gastronomia, Praca Rzemiosło / Rzemiosło artystyczne, Praca Rolnictwo

Od 1976 roku nasz klient, Alberta Cheese Company Ltd, z dumą produkuje niektóre z najbardziej poszukiwanych przez dostawców żywności, handlowców i smakoszy serów. W swoim nowoczesnym zakładzie, Alberta Cheese Company nadal wzkorzystuje tradycyjne procesy produkcji w celu zaopatrzenia rynku kanadyjskiego w sery o najwyższej jakości i standardzie.

Alberta Cheese Company zatrudnił Euro Labour Infusion Ltd,naszą firmę rekrutacyjną , w celu znalezienia trzech doświadczonych serowarow.

 

Miejsce zatrudnienia: Calgary, Alberta, Kanada

Wymiar godzin: pełen

Ilość miejsc pracy: 3

 

Okres zatrudnienia: kontrakt na rok lub dwa lata, który może być przedłużony i który może prowadzić do otrzymania prawa stałego pobytu w Kanadzie

Zarobki: wykwalifikowani pracownicy otrzymają minimum 25.00 dolarów kanadyjskich brutto za godzinę

Benefity: grupowe ubezpieczenie medyczne i stomatologiczne

Przewidywany termin rozpoczęcia pracy: pierwszy kwartał 2017


Wymagane umiejętności:

Wykształcenie: ukończenie programu na uniwersytecie lub w szkole pomaturalnej w dziedzinie technologii nabiału/mleczarstwa lub równoważnego kursu szkolenia technologicznego

 

Doświadczenie: co najmniej 3-letni okres zatrudnienia przy produkcji sera, doświadczenie przy nadzorze procesu produkcji

 

Job Duties

  • Organize and oversee the operations of cheese production;
  • Develop processing schedules and maintain an inventory of raw materials;
  • Direct a quality control inspection system;
  • Plan equipment maintenance schedules and recommend the replacement or repair of machines where required;
  • Utilize and apply HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) knowledge in cheese making process;
  • Utilize and apply CIP (Cleaning in Place) and SIP (Sanitizing in Place) systems knowledge in cheese making process;
  • Utilize and apply HTST (High Temperature Shot Time) Pasteurization Process in cheesemaking process.

 

  • Doświadczenie w używaniu do produkcji kultur bakteryjnych, białek, tłuszczy
  • Znajomość zasad pakowania żywności
  • Wiedza na temat pasteryzacji, fermentacji, chłodzenia, stosowania zalew płukanek, krojenia i pakowania
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie dobrym w tym znajomość jeżyka branżowego
  • Obsługa automatycznych kotłów serowarskich sterowanych programu komputerowego
  • Doświadczenie przy obsłudze otwartych wanien serowarskich sterowanych manualnie.

 

 

Proszę przesłać CV w języku angielskim

Programy w ramach International Experience Canada, oferowane przez rząd Kanady, każdego roku umożliwiają setkom młodych obywateli polskich w wieku od 18 do 35 lat podjąć tymczasową pracę w Kanadzie. Pozwolenia na pracę wydawane są na 12 miesięcy. Program International Experience Canada na rok 2017 prawdopodobnie rozpocznie się pod koniec 2016 lub w pierwszym kwartale 2017 roku.

Alberta Cheese Company pragnie złożyć konkretne oferty pracy wykwalifikowanym osobom posiadającym polskie obywatelstwo w ramach kategorii Young Professional (Młodych Fachowców) ujętej w programie International Experience Canada. Po podjęciu pracy w Kanadzie, istnieje możliwość przedłużenia pozwolenia na pracę przy poparciu Alberta Cheese Company i zakwalifikowania się na pobyt stały w Kanadzie. Jeśli uważasz, że spełniasz warunki programu International Experience Canada ORAZ kwalifikacje aby pracować w Kanadzie jako serowar (Cheesemaker/ Cheese Production Specialist), oczekujemy Twojego CV w jezyku angielskim i rozmowy kwalifikacyjnej z Tobą.

Jeśli jesteś obywatelem polskim, ukończyłeś 36 lat, nie możesz aplikować w ramach programu International Experience Canada ale masz uprawnienia aby pracować w zawodzie serowara, prześlij do nas swoje CV w jezyku angielskim. Jeśli Alberta Cheese Company zaoferuje Ci pracę, możemy starać się abyś mógł wjechać do Kanady w ramach innego programu imigracyjnego.

Przedstawiciel naszej firmy rekrutacyjnej Euro Labour Infusion będzie w Polsce w drugiej połowie listopada 2016 w celu przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych z kandydatami.

 

Euro Labour Infusion Ltd.

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi