#

Kierownik Laboratorium Mikrobiologicznego

HRK S.A.

woj. mazowieckie, łódzkie, świętokrzyskie, mazowieckie

HRK S.A.
- Rekrutacja prowadzona online -

Wiodący producent wyrobów branży mleczarskiej w związku z dynamicznym rozwojem firmy, oraz wprowadzeniem nowych produktów na rynek, poszukuje Kandydatów na stanowisko:

Kierownik Laboratorium MikrobiologicznegoMiejsce pracy: woj. mazowieckie, łódzkie, świętokrzyskie

ZAKRES OBOWIĄZKÓW

  • nadzorowanie pracy laboratorium mikrobiologicznego
  • zarządzanie zespołem podległych pracowników (praca laboratorium w systemie 2-zmianowy);
  • opracowanie i nadzorowanie realizacji harmonogramu badań wewnętrznych (częstotliwość, zakres, rzetelność, dokładność);
  • bieżący nadzór nad sprawnością i poprawnością działania całości wyposażenia do kontroli, pomiarów i badań;
  • zapewnienie niezbędnych do pracy laboratorium materiałów i odczynników (kontrola trwałości i jakości, nadzór nad stanami magazynowymi, etc.);
  • realizacja zgodnie z wewnętrznym harmonogramem badań programu analiz mikrobiologicznych surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i higieny produkcji;
  • współpraca z zewnętrznymi laboratoriami akredytowanymi w zakresie realizacji harmonogramu badań surowców, opakowań i wyrobów gotowych;
  • organizacja i nadzorowanie wewnętrznych audytów jakościowych w laboratorium;
  • szkolenie pracowników w zakresie GLP oraz zapewnienie ciągłego doskonalenia podległego personelu w zakresie obecnych i nowych metodyk badawczych;
  • przygotowywanie raportów z przeprowadzonych analiz i nadzorowanie dokumentacji;
  • reprezentowanie firmy podczas kontroli urzędowych (Inspekcja Weterynaryjna, audyty klientowskie, etc.)
  • stałe doskonalenie systemu zapewnienia jakości w laboratorium, rozwój i walidacja nowych metod badawczych;
  • praca w strukturach działu jakości.

CZEGO OCZEKUJEMY?

  • wykształcenia wyższego o profilu mikrobiologia żywności i pokrewne
  • min. 2 letniego doświadczenia jako mikrobiolog w branży FMCG lub w akredytowanym laboratorium badawczym zajmującym się badaniem żywności
  • biegłość w zakresie wymagań GLP, GMP i GHP oraz systemu HACCP (znajomość standardów BRC i IFS – będzie dodatkowym atutem);
  • znajomość procedur badawczych w obszarze mikrobiologicznej analizy żywności, czystości maszyn i urządzeń oraz powietrza
  • uprawnienia auditora systemu HACCP poparte doświadczeniem w przeprowadzaniu audytów wewnętrznych;
  • dobra znajomość języka angielskiego
  • doświadczenie we współpracy z zewnętrznymi jednostkami badawczymi;
  • otwartość na ciągłe podnoszenie kwalifikacji własnych i podległego personelu;
  • odpowiedzialność, terminowość i dobra organizacja czasu pracy własnej oraz podległego personelu;
  • umiejętność logicznego i analitycznego myślenia oraz pracy pod presją czasu.

CO OFERUJEMY?

  • szerokie możliwości rozwoju zawodowego
  • wspaniałą atmosferę w zespole najlepszych specjalistów
  • wynagrodzenie oparte na podstawie oraz premii za osiągane wyniki
  • prywatną opiekę medyczną
Prosimy o aplikowanie poprzez przycisk znajdujący się po prawej stronie ogłoszenia.

Czy chcesz otrzymywać oferty pracy na podobne stanowiska?

Utwórz powiadomienie e-mail
Zapisz mnie

Zapisani kandydaci otrzymują informacje jako pierwsi.

Podziel się ze znajomymi